2014. augusztus 22., péntek

Prológus

Sziasztok!
Húha, itt is lenne a prológus, már nagyon vártam, hogy megoszthassam Veletek, még most is izgulok egy kicsit. Köszönöm szépen a két emberkének, akik máris úgy feliratkoztak, hogy az ismertetőn kívül egy betű sem lett megosztva a történetből, hálás vagyok érte, s remélem többen lesztek, akiknek elnyeri majd a tetszését ez a fanfiction. Én imádom fordítani, bízom benne, hogy Ti pedig imádni fogjátok olvasni. :)
A fejezetek minden pénteken fognak érkezni, gondoltam ezt ide leírom, bár az információs modulban úgyis látható lesz.
A prológust az ugrás után találjátok! Jó olvasást kívánok!


Egyszerűen nem bírom tovább, mennem kell.
Nemrég a Választási ünnepségen az Őszinték mellett döntöttem. Született Őszinte vagyok, és úgy gondoltam, ezt meg is erősítem, viszont csak korlátokat szült nekem. Gondolják, hogy elárulom nekik a legintimebb titkaimat? Nem, egyértelműen nem. Talán mégsem vagyok igazi Őszinte, akkor sem, ha az alkalmassági vizsgámnak ez lett az eredménye.
Nem volt könnyű döntés, de itt vagyok. Egy vonaton ülök, amely ki tudja hová tart, de csak el akarok tűnni.
Hiányozni fog a családom, pont annyira, mint a barátaim. A családomból mindössze az anyukám és a bátyám maradt. Az apukám jó egy éve hunyt el, viszont nem akarok rá gondolni. Csak a közelmúltban jöttem rá az igazságra a halálával kapcsolatban.
A fejemet a falnak támasztom, és a tájat nézem, ami elhalad mellettem. Egyszer csak hallom, hogy a vagon ajtaja kinyílik, én pedig oda fordítom a fejem. Két férfi közeledik felém, mire felállok.
- Egy kislánynak nem kéne egyedül utaznia... – mormolja az egyik, s vigyorog rám. Több foga is hiányzik. Mindketten csoportnélküliek, mások nem is lehetnének.
- Akartok valamit enni? Adok nektek az enyémből – mondom, majd feléjük nyújtok egy szelet kenyeret.
- Önzetlen, mint egy Önfeláldozó – motyog a másik, és kiveszi az ételt a kezemből. – De sajnos nekünk ennyi nem elég.
Közelebb lépnek hozzám, mire megpróbálok kettejük között utat törni, de nem tudok menekülni, mert az egyik elkap. Erős fájdalmat kezdek el érezni a fejemben, aztán egyszer csak sötétség borít be mindent körülöttem.

8 megjegyzés:

  1. Hűha, hát, igaz volt szerencsém elolvasni a prológust, de nagyon nagyon tetszik. Ügyesen fordítasz, és a történet is megragadta a figyelmem, szóval számíthatsz rám, mint visszatérő olvasó és kommentelő :) Ja, és a dizi is gyönyörű <3
    ölel: Clove

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Clove!
      Örülök, ha így gondolod, sokat variáltam egy-egy mondatban, hogy megfelelő legyen, úgy tűnik akkor sikeresen véghez vittem a feladatot. :)
      A történet pedig szerintem remek, nem véletlenül ezt választottam, úgyhogy remélem tényleg itt maradsz! <3
      Úgyszintén ölel,
      Leia

      Törlés
  2. Drága Leia!

    Voltaképpen fogalmam sincs, mit szeretnék neked írni, de jogosnak tartom hogy megtegyem, mert egy-két dicsérő szó, mindig jóleshet. Így az elején a fordítás szinte olyan, mintha saját kezeid alkották volna, nem is vagyok meglepődve. Szerintem egy prológusnak pont ilyennek kellene mindig lennie, tömörnek de annál inkább érdekfeszítőbbnek. Sajnálom a bőbeszédűségem, de még az elején jársz így én is csak pár szép szóval tudlak díjazni, de ezen majd az idő javít!

    Ölel,
    Delilah

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Delilah!
      Mintha én alkottam volna? Hűha, ez rettentően jól esik, igyekszem továbbra is így fordítani. :')
      Köszönöm, hogy írtál, remélem később is számíthatok rád!
      Ölel, Leia

      Törlés
  3. Drága havercsajszibarack!

    Még nem olvastam a Beavatottat - jövőhéten elkezdem mindenképp -, de szerintem ez nem akadályoz meg abban, hogy olvashassam a fordításodat. Remélem, mindent fogok érteni későbbiekben a történettel kapcsolatban, ha pedig nem, akkor majd zaklatlak arckönyvön! Nem tudok még sok mindent elmondani a Prológus alapján, hisz elég rövid volt, viszont kíváncsian várom mi fog történni a következő fejezetekbe! Ügyesen fordítasz csajos, így tovább!

    Hatalmas ölelés és sok puszi,
    Diana Brunwin

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Édes Dianám!
      Köszönöm, hogy olvasol, annak ellenére, hogy csak a filmet láttad, de a könyvet minél előbb kezd el, megbánni nem fogod!
      Zaklatni pedig nyugodtan zaklathatsz, szívesen válaszolok minden kérdésedre! (arckönyv, haha, én néha képarcnak hívom, bár nem tudom honnan jött:D)
      Köszönöm szépen! <33

      Törlés
  4. Szia!
    Hat huh nagyon jol forditasz azt meg kell hagyni, raadasul maga sztori is izginek tunik... Viszont lenne egy kerdesem. Ma tudod hozni az ujabb reszt ? Elvegre pentek van, de nem kovetelozok ne hidd azt, vsak kerdezem :)) Szoval csak igy tovabb es persze sok a erit a forditashoz , nem mindenkinek menne ilyen jol !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves CzJulcsi!
      Nagyon szépen köszönöm, hogy Te is úgy gondolod, jól fordítok, az ilyenek tudnak erőt adni. :)
      A részt pedig már ki is tettem, remélem tetszeni fog! És egyáltalán nem követelőzöl, ha péntek van, akkor új fejezet van. :)

      Törlés